Forside Alfabetisk oversigt Årsoversigter Mere information

Thomas Korsgaard

201974.606,00 kr.(467)
201829.898,12 kr.(1164)
Bibliotekspenge over tid

Mere info (fra Wikipedia):

Thomas Korsgaard (født 28. februar 1995 i Viborg) er en dansk forfatter.

Korsgaard debuterede i vinteren 2017 med den meget omtalte og kritikerroste roman Hvis der skulle komme et menneske forbi, der er baseret på hans egen opvækst. Romanen foregår i Nørre Ørum, som er den samme landsby som den forfatteren selv er vokset op i. Romanen fik desuden roser fra Suzanne Brøgger. Statsminister Lars Løkke Rasmussen anbefalede den på Facebook. Men den vakte også en heftig debat om forholdet mellem virkelighed og fiktion og hvor tæt på, en forfatter kan tillade sig at gå, da forfatterens bror i et interview med Politiken gik ud offentligt og erklærede, at han mente, bogen ikke var baseret på selvoplevede erfaringer. Lokale medier opsøgte desuden borgere i det område, hvor forfatteren voksede op. Heller ikke de kunne genkende romanens fremstilling af deres område. Romanen er solgt i flere oplag.

Thomas Korsgaard har desuden skrevet journalistik og essays for flere nationale medier.

Korsgaard har ingen uddannelse. Han har arbejdet i Politikens Boghal og som handicaphjælper før han blev forfatter. Blandt sine litterære inspirationskilder har han fremhævet Suzanne Brøgger, Naja Marie Aidt og Per Petterson.

Udgivelser


Henvisninger

Ovenstående information stammer fra artiklen "Thomas Korsgaard" i den danske Wikipedia. Indholdet er udgivet under Creative Commons Navngivelse/Del på samme vilkår 3.0.