Forside Alfabetisk oversigt Årsoversigter Mere information

Farshad Kholghi

Der er i øjeblikket ingen oplysninger om denne modtager.

Mere info (fra Wikipedia):

Farshad Kholghi (født 17. maj 1971 i Iran) er en dansk-iransk debattør, skuespiller og foredragsholder.

Han flygtede i 1984 da han var 13 år, sammen med sin bahaifamilie fra Iran til Danmark. Noget han ofte på TV og i skrevne artikler gør opmærksom på. I Danmark er han en meget benyttet foredragsholder og er kendt for de humoristiske og inspirerende fortællinger. Farshad Kholghi har medvirket i flere teaterstykker, revyer og shows og er fast medlem af comedy-gruppen "Pejseshowet". I 2015 debuterede han i selskab med Gordon Kennedy, Joachim Knop og Mikkel Schrøder Uldal med et nyt musikalsk comedy-show "Den nøgne sandhed" om mænd over 40, parforhold, sex og inkontinens. Derudover har han blandt andet medvirket i en række kendte film som for eksempel Nordkraft og Pizza King og i tv-satireprogrammer som OPS og Yallahrup Færgeby.

Farshad Kholghi har med artikler i blandt andet metroXpress og Berlingske Tidende deltaget i den offentlige debat om især islam og integration. Han har skrevet bogen "Verden er ét land" (2007), som handler om opvæksten i Iran, flugten til Danmark og hans egne oplevelser omkring integration i et nyt land. Han har også skrevet den tragikomiske faktionsbog "Tre gange dagligt mod depression" (2011), om kærlighed, sex og angst. Farshad skrev i flere år indlæg i Jyllands-Posten, den såkaldte "Stikpillen", hvor han skrev en satirisk, provokerende kort tekst med aktuelle samfundsrelevante vendepunkter.

Filmografi

Film

Tv

Noter

Se også

Kilder og henvisninger

Ovenstående information stammer fra artiklen "Farshad Kholghi" i den danske Wikipedia. Indholdet er udgivet under Creative Commons Navngivelse/Del på samme vilkår 3.0.